On päiviä, jolloin on niin kiire, että nälän tullen ryntää jääkaapille ja lämmittää innolla tähteitä. Sitten tulee tämän päivän kaltainen päivä, jolloin laittaa innolla ruokaa useammallekin aterialle kerralla.

Mieleni on jo jonkin aikaa tehnyt kaalilaatikkoa. Kun bongasin ruokakaupassa varhaiskaalia, päätös oli helppo tehdä. Mukaan tarttui siis komea varhaiskaalinkerä, paketillinen sika-nautajauhelihaa ja ruokakermaa. Kasvisliemikuutioita ja ohraa meillä onkin aina kotosalla. Näistä ja suosikkimausteistani syntykin makoista kaalilaatikko, jota kehuu aina myös aviomieheni, vaikkei hän pidä kaalilaatikosta. Niin hyvää se kaalilaatikko vain on!

Päivän toinen ruoka on pastaruoka ja yksi suursuosikeistani: pasta carbonara. Tänään valmistin suosikkipastani pienellä twistillä: lisäsin joukkoon tavallisen ruokakerman sijasta kolmen juuston ruokakermaa. Halusin tavoitella tällä yllätyksellä pastan parasta mahdollista makua. Tällä(kin) kertaa jotakin jäi puuttumaan. Enkä tarkoita valkosipulinkynsiä, joita unohdimme ostaa...