075-normal.jpg

Ihastuin ystäväni häissä tarjottuun maalaissalaattiin sen verran suuresti, että päätin kehitellä siitä oman versioni. Kyseessä on ruokaisa herkkusalaatti, jonka voi tarjota kokonaan kylmänä tai erotella salaatin muista osista ja tarjoilla osan raaka-aineista lämpöisenä. Hyvää se on kummallakin tavalla.

1 pkt pekonia (140g)

3 perunaa

1 pkt vihreitä, kokonaisia papuja (käytin tölkkipapuja, joista papujen osuus oli 220g)

2 kananmunaa

1 keräsalaatti (muutkin käyvät)

 

Kuori perunat, pilko ne pieniksi kuutioiksi ja keitä kypsäksi, noin 30 minuuttia.

Keitä kananmunat, noin 10 minuuttia. Annan valmiiden kananmunien jäähtyä ensin kattilassa kylmässä vedessä. Kuori kananmunat ja pilko ne pieniksi.

Paista pekoniviipaleet ja pilko valmiit pekoni pieniksi paloiksi. 

Valuta pavut ja laita ne hetkeksi samalle pannulle, jossa paistoit pekonit. Pavut saavat makua pekoninrasvasta. Lisää joukkoon pekonipalat, kananmunat ja perunat. Sekoita. Kaada haluamaasi tarjoiluastiaan.

Huuhtele keräsalaatti, valuta vesi pois salaatinlehdiltä. Pilko/revi salaatinlehden sopivan kokoisiksi paloiksi. Lisää salaatti muiden ainesten joukkoon, joko suloisesti sekaisin tai tarjoiluastian reunoille (jos tarjoat salaatin lämpimänä).