077-normal.jpg

Tutustuin bataattiin pienen tyttäreni myötä. Monet suosittelivat, että bataattisosetta kannattaisi antaa ensimmäisten ruokien joukossa. Onneksi emme niin tehneet, sillä kävi ilmi, että bataatti on ainoa ruoka-aine, joka ei lapselleni sovi. 

Tästä sattumasta seurasi onnellinen seuraus: piti etsiä jotakin, johon käyttää ylimääräinen bataatti. Keksin valmistaa bataatin uunissa yksinkertaisesti ja ruoka oli hyvää. 

Tässä tämä yksinkertainen, mutta herkullinen bataattiherkku on:

Bataatti

Ruokaöljyä

Suolaa

Laita uuni lämpenemään 225- asteeseen. Kuori bataatti/bataatit ja pilko ne reiluiksi palasiksi (samaan tyyliin kuin perunalohkot). 

Asettele bataatit uunipellille, leivinpaperin päälle. 

Kaada ruokaöljyä pieneen astiaan ja etsi voiteleen sopiva suti. Voitele kaikki bataattilohkot, pohjan voit jättää väliin.

Ripottele jokaiselle bataatille suolaa makusi mukaan.

Paista bataatteja 20 minuuttia.

Huom! Tarkista kypsyys: meillä on ärhäkkä uuni, joten 20 minuuttia riittää. Jos bataatit tuntuvat vielä kovilta, niin jatka paistamista ja tarkista kypsyys hetken päästä uudelleen.